Избрани Новини

Глобяват фирми нарушители в Дупница

Контролното звено на общината състави акт за изхвърлени строителни отпадъци

Контролното звено на общината в Дупница състави акт за изхвърлени строителни отпадъци на фирма, извършваща ремонт на сграда на централната улица в града, съобщиха от администрацията, цитирани от kmeta.bg. Санкцията за дружеството „Реджи 2013“ ЕООД ще бъде от 50 до 250 лева, както е по Наредбата за опазване на обществения ред.

Глобени са и два търговски обекта в града. Причината е, че развивали търговска дейност без необходимата за това регистрация. Те предлагали закуски целодневно – единият обект е на ул. „Николаевска“ (срещу Виенска сладкарница) и е собственост на „Зени Мур“ ЕООД-София, а другият се намира при така нар.  Градинката „Левски“, собственост на „Дойчо 2016“ ЕООД от Казанлък. Те ще бъдат глобени от 50 до 500 лева за извършваната нерегламентирана дейност.

4-ата санкция за тази седмица, издадена от контролното звено, е за фирма предлагаща бързи кредити – нейни „агенти“ разлепяли рекламни стикери на неразрешените места. Според Наредбата за рекламната дейност на територията на общината актът им ще бъде от 300 до 600 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)