Избрани Новини

Нощта на театрите покорява Симитли (видео)

ДТ "Проф.Енчо Халачев" представя спектакли за малки и големи

Нощта на театрите ще покори Симитли за втори път на 19 ноември.  Oбщина Симитли, Читалище "Св. Климент Охридски" и Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев" за втора поредна година  ще направят Симитли център на театралното изкуство, като  ще представят 5 представления и ще запишат името на Симитли в списъка на шестнадесетте участници в  Европейската нощ на театрите в България, съобщават от пресцентъра на общината.
Симитли отново редом с театрите в цяла България ще покаже, че публиката жадува за театър и такива инициативи са духовна храна за мнозина. Целодневният маратон с представленията на Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев" очаква всички жители и гости на Симитли.
За нас Театърът е сила, която може да променя ,,тук и сега“, мощен двигател за разцвета на едно общество!!!  Потребност и зависимост!!! Това е мотото на артистите от Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев", които за втора поредна година избират Симитли  за тяхна сцена на този престижен форум. 
Представленията ще се играят :
11:00 часа- ,,Аладин и вълшебната лампа“ , Читалище "Св. Климент Охридски"; 
14:00 часа,,Снежанка и джуджетата“ , Читалище "Св. Климент Охридски";
16:00 часа ,,Не се гаси туй, що не гасне“, Читалище "Св. Климент Охридски";
18:00 часа „Предложение“,  Читалище "Св. Климент Охридски";
20:00 ,,Жената и мъжете“, Читалище "Св. Климент Охридски";
Входът за всички представления е свободен!!!
Представлението  ,,Жената и мъжете". В ролите на жената и мъжете Даниела Горанова и Любомир Фърков. ,,Жената и мъжете" е представление по текстове на Леонид Зорин, режисьор е Жорето /Синът на Баш майстора/ от любимия български телевизионен сериал Любомир Фърков. Спектакълът ,,Жената и мъжете" е типична сатира, една дисекция на човешките характери, оформили се в съвременното ни общество. Представление ,гарнирано с въображение, свежест и много смях. Атрактивна комедия, която се приема на един дъх... Ела и се забавлявай!
"Не се гаси туй, що не гасне“ е патриотичен спектакъл на Театрална школа ,,Ер малък“-Благоевград  по текстове на Иван Вазов, Елин Пелин, Никола Вапацров, Ст.Л.Костов и др. Публиката ще се запознае с българските пориви, надежди, страхове и лъкатушения по пътя към освобождението! Патриотизмът на дело изисква безкористна и всеотдайна работа за въздигане на народа и родината. И нашите герои вървят натам! Те искат свобода и полет на духа! Искат Възвисяване на душата....Избавяне на тялото от материалния свят и освобождение на собствената си душа!
,,Предложение“- по А.П.Чехов е комедиен спектакъл, сблъскващ три различни характери на сцената. Публиката ще види най-нетипичното предложение за брак от още по-нетипичния жених! Много смях, емоции и забавление в представлението ,,Предложение“ на ДТ ,,Проф. Енчо Халачев“.

,,Аладин и вълшебната лампа“- представлението ще бъде изиграно за най-малката театрална публика на Симитли!!!  Децата ще имат възможността да се включат в представлението, също така ще могат да се превъплътят в емблематичните герои на приказката!!!

Децата от Театрална школа към НЧ,,Св. Климент Охридски“-Симитли ще изиграят представлението ,,Снежанка и джуджетата“  за малки и големи! Приказката е доста различна от оригинала и сблъсква различни приказни герои с други ! Невероятно забавно представление...
Theatres Night 2016 TV Ad
Theatres Night/ European Theatre Night Bulgaria




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов