Избрани Новини

Съдят двама столичани за грабеж на злато и пари от първомайско село

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо двама мъже от София, за това, че в съучастие като извършители отнели чужди движими вещи от владението на собственика с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е придружен с две средни телесни повреди. 
Според обвинителния акт През лятото на 2012 г. в София се състояла среща между обвиняемите и  техен познат от първомайското село Градина, от който искали да разберат дали познава хора с пари в селото.  Двамата настоявали той да им посочи само къщата. Свидетелят се сетил за семейство, в което съпругът се занимавал с търговия.
На 8 юли 2012 г. двамата обвиняеми и техният познат тръгнали с лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“ от гр. София за селото, за да извършат грабеж в жилището на семейството. В късните часове на 8 срещу 9 юли 2012 г. те влезли в двора на къщата, като оставили свидетелят да ги чака в колата.  На първия етаж на къщата спели двамата съпрузи. Вратата към спалнята била заключена, като единият от обвиняемите я разбил с ритник, а след това и двамата започнали да нанасят удари с юмрук по лицата на мъжа и жената.
Обвиняемите претърсили къщата и отнесли със себе си – 5 610 лева, 150 евро и различни златни накити – монета, обици, пръстен и др. или всичко на обща стойност 7 964 лева. В резултат на нанесените удари мъжа и жената изпаднали в безсъзнание. Двамата обвиняеми си тръгнали и си разделили отнетите вещи.  На пострадалите били нанесени средни телесни повреди, като и на двамата била счупена челюстта. По-късно единият от крадците си купил с отнетите пари и злато лек автомобил „БМВ 316“. Разпитани в хода на досъдебното производство, двамата обвиняеми се признават за виновни.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов