Избрани Новини

Да подадем ръка на психичноболните в Русокастро

Животът

17-11-2016, 10:33

Снимка:

дарик

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Николина Ангелкова посети крепостта Русокастро

Произведенията на мъжете с психични заболявания ще останат изложени през целия ден на 21 ноември в Дом на НХК

Социалният дом в село Русокастро организира благотворителен базар в Дома на нефтохимика на 21 ноември на Деня на християнското семейство /понеделник/ от 11 часа. На специални щандове ще бъдат изложени коледни сувенири, играчки и картички, лично направени от хората в неравностойно положение.

Цените им са символични, а целта е да се съберат средства за караоке уредба за настанените в един от най-големите домове от този тип в България.

"За голяма част от тези мъже пеенето, музиката и стиховете са най-добрата терапия. Въпреки, че капацитета на социалното ни заведение 100% е запълнен, се стараем да осигурим добри условия за живот на домуващите. Помага ни Община Камено, различни ведомства, получаваме и дарения от дрехи. Не можем обаче да искаме средства за подобни неща, а това ще бъде голяма радост за повечето от тях".

Произведенията на мъжете с психични заболявания ще останат изложени през целия ден на 21 ноември във фоайето на Културния дом на нефтохимика, където същата вечер ще се състои концертът на ТФ "Петлите" по повод 10-годишнината от създаването на бургаската формация.
По време на концерта ще бъде представен най-новият спектакъл на „Петлите".

Формацията е уникална за страната, тръгнала от мрачните коридори на интерната „Ал. Г. Коджакафалията" като мечта за децата, живеещи там. 10 години по-късно ръководителят й Георги Димитров успя да превърне проекта в най-успешната детска артистична група, която има над 100 награди от Национални конкурси и фестивали.

„Петлите" имат над 300 участия във всеки един град на страната, а сираците от Дома се превърнаха в професионални танцьори и музиканти, за които застанаха български и световно известни изпълнители и хореографи. Днес като една от успешните и топ популярни формации в България, „Петлите" застават зад каузата по набиране на средства за Социалния дом в Русокастро.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)