Избрани Новини

ВАС насрочи за по-ранна дата делото за депото в Джерман

Утре експертната комисия ще докладва решението си

Нова дата за разглеждане на делото за депото в землището на с. Джерман, община Дупница е насрочил Върховен административен съд, обяви днес зам.кметът на община Дупница Красимир Георгиев, цитиран от Дарик. Това става след подадено искане от представители на 6-те общини, делото да се гледа по-рано. Искането е удовлетворено и делото ще се гледа на 12.12.2016 година.
Утре експертната комисия, която беше избрана, за да обследва отново терените и да даде становище и за новите две предложения, ще докладва решението си.
Припомнямe, че комисията беше съставена от експерти, предложени от представителите на различните групи в ОбС Дупница. Те би трябвало да са се запознали с всички документи, вече са обходили терените, утре ще стане ясно и дали имат допълнителни изисквания за предоставяне на документация. Ако те предложат друг терен различен от този в землището на с. Джерман, за който тече обжалване на ОВОС, ОбС и общинското ръководство ще трябва да обмислят какви ще са следващите стъпки. Според Георгиев обаче, ако бъде предложен нов теренq не е възможно да се спази срока до 21 април, до когато се подават документи за кандидатстване за изграждане на сепариращи и компостиращи системи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)