Избрани Новини

Андрей Ковачев: Стара Загора и Банско ще бъдат отличените български градове

Те ще се окичат с титлата европейски градове на спорта за 2017-та година

Днес в Европейския mарламент в Брюксел ще се състои Церемонията по връчването на наградите Европейски Столици и Градове на Спорта за 2017-та година.

Събитието е организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския парламент Андрей Ковачев и неговия испански колега Сантяго Фисас, както и със специалното сътрудничество на Федерацията на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe).

За поредна година европейските столици и градове ще бъдат отличени за постиженията си в изграждането на спортни инфраструктури и организирането на спортни дейности, като за пръв път в надпреварата се включват и европейските курорти.

Церемонията ще събере кметове и техните екипи от множество европейски градове, а комисарят по спорта Тибор Наврачич ще бъде почетен гост.

От българска страна се очакват представители на Стара Загора и Банско, на които ще бъдат връчени призовете за европейски градове на спорта за 2017-та година.

Гости ще са и представители на Община София, които ще представят видео материал за напредъка в организирането на спортната програма за 2018-та година, когато София ще бъде Европейска спортна столица на Европа.

До момента още три български града вече са наградени за техните постижения в сферата на спорта и това са Пловдив, Бургас и Русе.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов