Избрани Новини

Клуб "Грамотни днес и в утрешния ден“ развива активна дейност в Банско

Мисия Банско

15-11-2016, 15:32

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

В ПГССТ "Алеко Константинов“ кипи интензивна дейност по проект "Заедно напред“

В ПГССТ ,,Алеко Константинов“ – Банско кипи интензивна дейност по проект ,,Заедно напред“ BG05M2OP001-3.002-0072-C02, спечелен по Оперативна програма ,,Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.
През изминалата седмица се открои дейността на Клуб ,,Грамотни днес и в утрешния ден“ с ръководител Роза Козарева, учител по български език и литература. Планираното мероприятие – среща с литературния деец от Банско Константин Икономов се осъществи в кабинета по български език в ПГССТ ,,Алеко Константинов“.
Тържествено и емоционално, в непринудена обстановка, Константин Икономов запозна накратко учениците с литературната си дейност и със спецификата на своето стихотворство. Учениците рецитираха стихове от стихосбирката на поета ,,Требник“ и задаваха интересни въпроси относно важни житейски истини, залегнали в стиховете. Песента от стихосбирката ,,Мурови стребла“ ,,Змей люба мамо, змей кье си зема“, написана на бански диалект, впечатли публиката с умението на автора по неповторим начин да пресъздава мелодичността и автентичността на банския говор.
Константин Икономов благодари за поканата да беседва с младежите и им пожела да бъдат себе си, както и да не се отказват от това да изказват житейските си разсъждения в стихове, защото у всеки един от тях се крие бъдещ талант. Поетът подари на uлуба своята нова стихосбирка ,,Часовник от пясък“.
Гости на мероприятието бяха председателят на проекта Стефка Христова и координаторът Ирина Станчева, както и ръководители и членове на други клубове. Председателят на mроекта поздрави учениците за интересното мероприятие и отново подчерта основната цел на проекта - ,,Равни възможности за учениците с различни идентичности“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов