Събития под наслов "(Не)подозирани архиви“ ще се проведат в ЮЗУ

Проявите се организират по повод 27 години от началото на демократичните промени

Мултимедийният център по компютърна архивистика, дигитални архиви и история на местното самоуправление и Международният университетски семинар за балканистични проучвания и специализации организират поредица от събития, които ще преминат под наслов „(Не)подозирани архиви“. Проявите се организират по повод 27 години от началото на демократичните промени.

Поредицата от събития ще стартира на 15.11.2016 г./вторник/ в зала 342Б в Учебен корпус №1 на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

От 10.00 часа ще бъде представена книгата "Държавна сигурност - предимство по наследство" с участието на авторите Момчил Методиев и Мария Дерменджиева.

В 11.30 часа ще бъде представена книгата "Да излезеш от сянката". Непубликувани произведения на Златка Чолакова и Олга Чавова с участието на проф. Жоржета Назърска.

От 14.00 часа ще състои среща на тема „Поетът дисидент Петър Манолов (1939 - 2016)“. Разговор с участието на сина на поета - художникът Манол Петров (Моно Петра) и прожекция на филм за разпитите на поета в Държавна сигурност.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"