Избрани Новини

Кметът на Осиково агитирал гласно хората в избирателна секция

В РИК Благоевград постъпи жалба от Верхад Ислямов, общински координатор на ПП ГЕРБ в община Гърмен

Днес в 11:25ч. в РИК Благоевград постъпи жалба от Верхад Шефкетов Ислямовq общински координатор на ПП ГЕРБ в община Гърмен. В нея се твърди, че кметът на село Осиково Митко Дедьов агитира хората гласно в секцията в село Осиково. Към жалбата не са приложени  други доказателства. 

Във връзка с горното твърдение, РИК Благоевград се свърза с председателя на СИК 018 в село Осиково, за да провери изнесеното в настоящата жалба. Председателят на секционната комисия Румен Хаджиев потвърди, че в действителност кметът на село Осиково Митко Дедьов присъства в избирателната секция като застъпник и извършва открита гласна агитация , като призовава избирателите да гласуват с бюлетина №13. Разпитан по телефона бе и полицейския служител, охраняващ секцията, който потвърди , че Митко Дедьов присъства в избирателната секция.

Предвид изложеното и на основание чл.72, ал.1, т.20 от Изборния кодекс, във връзка с Решение № 3526/ 16.09.2016г. на Централна избирателна комисия, и при спазване на законоустановения кворум, Районна избирателна комисия – Благоевград указва на председателя  на секционна избирателна комисия № 018 - село Осиково, общ. Гърмен, Румен Хаджиев да предупреди кмета на село Осиково Митко Дедьов да преустанови агитацията.

В случай, че кметът на село Осиково продължи да агитира в СИК № 018 в село Осиково, същият да бъде изведен незабавно от избирателната секция със съдействието на полицейските органи.

Решението е прието единодушно. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов