Избрани Новини

Бойко Борисов: От хората зависи дали ще има политическа криза

Министър-председателят гласува на балотажа

Министър-председателят Бойко Борисов гласува на балотажа на президентските избори. Малко след 9.30 часа тази сутрин премиерът влезе в 78 СОУ "Христо Смирненски” в Банкя, за да упражни правото си на вот.

"Не се чувствам притеснен. Трябва да се притесняват тези, които лъжеха доста по време на кампанията. Виждаме как в Америка едно по едно обещанията им започват да изчезват. Дано българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение. На това разчитам”, коментира Борисов.

"Няма как за по-горна инстанция да се гласува. Държавният глава е първата фигура в държавата. Ако вотът на народа е такъв, трябва веднага да се отиде към преформатиране на цялото политическо пространство”, заяви премиерът. "

"Няма нищо мажоритарно в това да се правиш на независим. От едната ти страна Йотова, от другата – Нинова”, каза още той.

Според него 1 лв. партийна субсидия не трябва да има, трябва да е нула лева.

По думите му днес хората ще кажат дали искат стабилност. "Българите имат инстинкт за самосъхранение и мисля, че знаят какво да правят”, допълни той. "Предстои председателство на България в ЕС. 2017 г. трябва да има пълно спокойствие за подготовката. Политическите партии трябва да живеят само с тази мисъл”, коментира министър-председателят.

"Готов съм за оставка. Нали не си представяте, че утре излизам и казвам размислих. ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако загуби днес. Пожелавам им приятна игра на агнешките главички", завърши той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов