Избрани Новини

Изборният ден в Благоевград започна в спокойна обстановка

Изборите в Кюстендил и Дупница също започнаха безпроблемно

Охраната на изборните помещения в Благоевград през изминалата нощ протече нормално- съобщават от Община Благоевград. Към 7:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР-Благоевград издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

На територията на област Kюстендил са разкрити 283 секции, съобщи председателят на Районната избирателна комисия  в Кюстендил Красимир Петров. Над 135 000 избиратели от Кюстендилска област имат право на глас на днешния балотаж за президент и вицепрезидент. Най-много са избирателите в община Кюстендил - близо 67 000. Близо 400 са избирателите в най-малката община в България - Трекляно.  Машинно гласуване ще има в 15 секции в областта, 11 от тях в град Кюстендил и по 2 в Дупница и Бобошево. На места и днес се налага попълване на комисиите с резервни членове, защото титулярите не са се явили за началото на изборният ден в 7.00 часа, каза Петров.

Изборният ден в община Дупница също започна без проблеми. Отворени са всички 72 секции. С право да гласуват днес се ползват 43 033-ма жители на общината. Миналата неделя го упражниха 24 300 души. Работи подвижна избирателна секция за хора с увреждания, разположена в Спортната зала. В две секции в Механотехникума се гласува и машинно. В РИК – Кюстендил до момента няма жалби и сигнали за нарушения, съобщава БНР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов