Избрани Новини

Осветиха два параклиса в Банско

Мисия Банско

11-11-2016, 18:10

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Неврокопският митрополит Серафим отслужи първа света литургия в новия параклис "Възкресение Христово“

На днешния празничен ден, когато отдаваме своята почит към Св. Мина – покровител на семейството, кметът на Банско Георги Икономов бе гост на освещаването на два новоизградени параклиси в курорта. Лично Неврокопският митрополит Серафим, архиерейският наместник ик. Янко Русков и ик. Георги Касапинов осветиха и отслужиха първа света литургия в новия параклис „Възкресение Христово“. Той е построен от семейство Любен и Величка Толеви, собственици на местна механа.
„Водени от силната си вяра към Господ, съградихме този параклис. Идеята ни бе породена от многото пътувания из Гърция и след около 2 месеца работа на гръцки майстори, параклисът вече е факт“ каза местната ресторантьорка. Тя сподели още, че мястото, на което е съграден, е избрано специално да е в близост до входа на Банско поради големия поток от хора, които да могат да влязат да се помолят и запалят свещичка за здраве.
Кметът на Банско присъства също на отслужения водосвет на параклиса, посветен на „Св. вкм. Мина“ в местността „Белизмата“. Строежа на параклиса е започнал още преди години по инициатива на Здравко Гоцевски. След смъртта му, храмът остава недовършен, но негови близки приятели и роднини се заемат да довършат делото му. На вече изградения храм, който е изцяло изографисан от Красимир Улузов, ик. Георги Касапинов, отслужи водосвет за здраве, на който присъстваха много миряни, близки и приятели на Здравко.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов