Избрани Новини

Кулинарен фестивал събира най-добрите шеф-готвачи от цял свят в Банско

Първокласни шеф-готвачи споделят куп гастрономически тайни с българските професионалисти

Гастрономият фестивал в "Премиер" е утвърден годишен гастрономически фестивал, който привлича стотици хора, които обожават кулинарното изкуство и винаги се стремят да бъдат креативни. За пета година фестивалът се провежда в "Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт" – Банско от 4 до 20 ноември.

Първокласни шеф-готвачи изоставят своите кухни, за да споделят куп гастрономически тайни с българските професионалисти.

Най-престижната академия в света “Le Cordon Bleu Paris” ще проведе семинар на тема”Финни кулинарни техники’’ в периода от 9-ти до 11-ти ноември за всички онези готвачи, които са готови да открият нови, по-примамливи техники на ‘’гурме’’ ниво.

Джордж Стилианудакис, изтъкнат кулинарен професионалист и световноизвестно име в областта на кулинарията, разпознаваем по задълбоченото познание на интернационалнаната кухня, ще проведе семинар на тема ’’Как да се намали себестойността на храната в А-ла-карт Ресторант’’. Той ще предложи на участниците в семинара полезни подробности за разходно-ефективните операции в един ресторант, разкривайки в същото време големите и вдъхновяващи тайни на гурме кулинарията!

Шеф Алси Син също се включи с директна връзка в официалното откриване на програмата на фестивала и ще сподели какво го привлича в изучаването и прилагането на японската, перуанската, сиамската и кантонската кухня. Шеф Алси Син ще бъде домакин на специална дегустационна вечеря.
България ще бъде представена от няколко шеф готвачи: шеф Андрей Стоилов – заместник председател на Българската асоциация на професионалните готвачи и капитан на българския национален отбор на готвачите на последните кулинарни олимпийски игри. Изключителен шеф-готвач, който ще предложи една нощ, посветена на българската кухня. Пред гостите той показа терин от патешки дроб в орехова бисквита върху дюлево рагу. Свои ястия показаха и шеф Цветомир Николов, и шеф Александър Алексиев.
Шеф Цветомир Николов е с над 10-годишен опит в света на кулинарната индустрия. Той сподели, че е готов да се изправи пред всяко предизвикателство, което гастрономическият ПРЕМИЕР фестивал може да му поднесе. Неговата дегустационна вечеря ще бъде посветена на Азия. Шеф Александър Алексиев ще направи откриващото парти на гастрономическия фестивал. По думите му българските готвачи са добре подготвени и адаптивни, за да работят за различни кухни и в световни ресторанти.

Публиката на фестивала ще има възможността да опита и види още менюто на Димитрис Пампорис – заслужил шеф-готвач, който предлага комбинация от традиционен и модерен подход в работата си при представянето на гръцката кухня. Носителят на звезда Michelin шеф Джорджи Есвете също ще има дегустационна вечеря на гастрономическия фестивал на тема „Средиземноморска и гурме кухня”.

Тази година шеф-готвачите на фестивала са подготвили и още една вкусна изненада за гостите – извънредното събитие „Опитайте това изкуство”. Всеки един от тях ще представи произведение на изкуството, направено от храна, вдъхновено от творба на любим техен автор.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов