Избрани Новини

Арестуваха шофьора-беглец, ударил две патрулки и мотопедист в Плевен

Образувано е незабавно производство срещу 38-годишния от село Червена, област Велико Търново

Образувано е незабавно производство срещу 38-годишен от село Червена, област Велико Търново. Мъжът, като водач на „Опел Вектра“, е предизвикал ПТП и е блъснал мотопедист в Плевен, после е напуснал мястото на инцидента и при опита си да избегне полицейски проверки е ударил два автомобила, собственост на ОДМВР – Плевен.

На 2 ноемвр около 18 часа в Плевен от улица "Цар Самуил", навлизайки в кръгова връзка, водачът на "Опел Вектра" не спазва пътен знак Б-1, отнема предимството и удря правилно движещия се в кръгова връзка в посока улица "Дойран" мотопед "Пежо", управляван от 36-годишен плевенчанин. След ПТП, лекият автомобил „Опел Вектра" не спира и продължава в посока улица "Васил Левски". На кръстовището между улица "Асен Халачев" и улица "Гренадирска" навлиза частично от дясна в лява пътна лента и удря "Опел Астра", собственост на ОДМВР - Плевен, управляван от полицейски инспектор. Водачът на "Опел Вектра" отново не спира и продължава в посока площад "Иван Миндиликов". Последван е от служителите на сектор "Криминална полиция" при Второ РУ - Плевен в посока към село Гривица. При организираните заградителни мероприятия в село Гривица, на около 500 м. след отбивката за мотел "Гривица" при десен завой водачът на "Опел Вектра" е изгубил контрол над автомобила, навлязъл е в лентата за насрещно движение и е ударил правилно движещия се "Ваз 21214", собственост на МВР – Плевен. Водачът на "Опел Вектра" отново не спира и продължава в неизвестна посока. В следствие на настъпилите ПТП са нанесени материални щети по автомобилите и мотопеда. Около 20,30 часа при обход на ПП-3 на около 1 км след разклона за град Славяново в посока село Тотлебен, в канавката е намерен изоставен лекия автомобил "Опел Вектра". Извършен е оглед от полицейски служители.

От проведените незабавни оперативни мероприятия е установен водачът на „Опел“-а – 38-годишен от село Червена, област Велико Търново. Задържан е за срок от 72 часа. Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов