Студенти от ЮЗУ със злато и сребро от Десетия Балкански салса конгрес

Отиват директно на Световната купа по латино танци, която ще се проведе от 12 до 19 декември в Маями

Възпитаници на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград  спечелиха златен и сребърен медал на тридневния Балкански салса конгрес, който се проведе в Боровец.

Надежда Тончева, студентка в трети курс, специалност „Съвременна хореография“,  завоюва първо място в категория соло изпълнение (жени). Надежда Тончева е дългогодишна партньорка на световноизвестния танцьор Раул Торес. Двамата танцуват и преподават салса и латино.

Калоян Славов, студент в първи курс, специалност „Съвременна хореография“, спечели второ място за соло изпълнение (мъже).  Калоян Славов е от Стара Загора и дългогодишно преподава в местния танцов клуб „Карибе“. Занимава се професионално със салса, бачата и други стилове. От скоро Калоян преподава бачата в спортния център „Елегант“ – Благоевград.  

Спечелените медали дават възможност на възпитаниците на Югозападния университет „Неофит Рилски“ да участват на Световната купа по латино танци, която ще се проведе от 12 до 19 декември 2016 година в Маями. За разлика от своите конкуренти, студентите от Югозападния университет пропускат квалификациите и отиват директно на полуфинал. Над 2 000 танцьори от 60 държави ще покажат уменията си в 90 категории. В състава на журито, което ще оценява участниците, са едни от най-добрите танцьори в света.

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен