Избрани Новини

100 лева глоба за добиче в парка

Добитъкът без пастир събаря огради, влиза в частна собственост, унищожава зелени площи, предизвиква катастрофи

Крути мерки предприе община Сатовча, за да реши проблема с безстопанствените животни, които съсипват зелените площи и са предпоставка за катастрофи, информира kmeta.bg. 100 лева глоба ще отнесе всеки стопанин на четириного, което е оставено без надзор и бъде хванато от екополицаите. Добитъкът, който е пуснат на паша и с него няма пастир, често събаря огради, влиза в частна собственост, унищожава зелени площи.

“Длъжни сме да опазим зеленината, декоративната растителност, селскостопанското имущество. За това бе забранено безстопанственото пускане и пашуване на всякакъв вид домашни животни и безпризорен впрегатен добитък по улици, паркове и градини за обществено ползване, както и извън населените места на територията на община Сатовча”, казват общинарите.

Кметовете на населени места имат задължението по надлежен ред да запознаят населението за въведената забрана, както и да следят стриктно за изпълнението й, както и да не допускат безстопанствено свободно движещи се домашни животни и безпризорен впрегатен добитък.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)