Избрани Новини

Продължава издирването на Мирослав Късовски в Стара планина

Хеликоптер „Кугър“ ще се включи също в търсенето, ако метеорологичните условия позволяват изпълнението на полета

Търсенето на Мирослав Късовски продължава и днес. В него ще участват служители на Планинската спасителна служба и на Парк „Централен Балкан“, които ще претърсят труднодостъпната местност Северен Джендем, в северната част на централна Стара планина. Хеликоптер „Кугър“ ще се включи също в търсенето, ако метеорологичните условия позволяват изпълнението на полета.

 

Повече от осем часа продължи вчера операцията по търсенето на изчезналия мъж в Стара планина. В издирването се включиха близо 400 души – военнослужещи от Сухопътните войски, служителите на МВР, Планинската спасителна служба, служители на Парк „Централен Балкан“ и доброволци. Те продължиха издирването в двете направления – местността „Паниците” над гр. Калофер и с. Александрово, община Павел Баня.

Вертолет „Кугър“ от ВВС извърши въздушно търсене на района в продължение на два часа при сложни метеорологични условия.

„Военнослужещите и доброволците действаха при изключително трудни условия – гъста мъгла и силен вятър. Успяхме да претърсим целия район, в който може да се е загубил човекът. Благодаря на военнослужещите за професионализма и отговорността, с която изпълниха задачите си през тези дни“, каза началникът на отбраната, който координира на място работата на Кризисния щаб.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов