Избрани Новини

„Май ше ни бъде…“ на Стоян Николов-Торлака предизвиква Велико Търново

Велико Търново Лайф

01-11-2016, 11:37

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В третата книга на автора от Северозапада има много смях и стари герои в нова светлина

Една от най-чаканите книги от български автор за тази година е вече факт. „Май ше ни бъде…“ е третата част от северозападната поредица след „Северозападен романь“ и „Автономията????“.
Този петък (4 ноември) е нейното първо представяне пред публика. И то е именно във Велико Търново. Стоян Николов-Торлака, един от най-интересните и едновременно безскрупулни и забавни съвременни писатели, ще ви чака от 19 часа в клуб Cybar на „Ниш“ 3.

А каква е новата му книга?

Невероятно интересна, неустоимо смешна и пускаща корени в душата. Такива бяха „Северозападен романь“ и „Автономията????“, такава е и „Май ше ни бъде…“. И ако първият роман беше взривяващо забавен, а във втория, наред с хумора имаше и горчивина, то с новата книга всичко идва на мястото си. „Май ше ни бъде…“ е перфектното продължение на трилогия с ударно начало като „Северозападен романь“ и разтърсващ катарзис като „Автономията????“.

В третата книга на Торлака има много смях, непредвидени ситуации, неочаквани конфликти, стари герои в нова светлина, нови персонажи и вълнуващи обрати. И както останалите части от поредицата, тази също се чете на един дъх.

Диалектът е все така колоритен. И макар за великотърновци северозападният диалект да е предизвикателство, те могат да ползват предвидения специално за целта в края на книгата речник на северозападните думи и изрази – най-пълният и подробен от трите книги. Що се отнася до вулгарността, цинизмите и бруталността на изказа, авторът е смекчил тона си.

„Май ше ни бъде…“ е книга с малко черни облаци и много слънце. Книга за надеждата и упоритостта да постигнеш мечтите си.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)