Избрани Новини

Цецка Цачева: Като президент на България всеки ден ще връщам доверието, което са ми дали хората

Тя заяви, че иска да получи доверието на максимално голям брой хора

България няма нужда от ново начало, защото държавата работи добре. Страната ни се развива и това се вижда от всички – признават ни го дори тези, които не симпатизират на ГЕРБ. Направеното от ГЕРБ и Бойко Борисов е за всички български граждани. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Пазарджик. „Разликата между  нас и БСП е, че ние се изправяме пред вас, говорим откровено за постигнатото до момента и споделяме вижданията за бъдещето развитие на България. Нашите опоненти не могат да предложат реални политики, защото нямат визия за бъдещето. Те залагат на личностно охулване и декларации, без никакви политически аргументи“, категорична бе Цачева.

Като пример за реални действия кандидатът на ГЕРБ за президент даде дейността на 43-тото Народно събрание в полза на съдебната реформа. „Приехме изменения в Конституцията, въпреки че никой не вярваше, че в един толкова пъстър парламент е възможно да бъде постигнато толкова голямо мнозинство. Някои от текстове бяха подкрепени от над 200 от общо 240 депутати. Измененията в Закона за съдебната власт също са факт. Успоредно с това се приемат и други закони, които препятстват корупционни практики. Има изцяло нов Закон за обществените поръчки – всичко това са действия в правилната посока“, коментира Цецка Цачева.

Според Цачева президентските избори трябва да гарантират стабилността на държавата и сигурността на българските граждани. „Поели сме ангажимент да охраняваме отговорно външната граница на Европейския съюз. Самият факт, че получихме 320 млн. лева от Европа за техническо оборудване означава, че европейските ни партньори имат доверие на България и на правителството на Бойко Борисов и винаги можем да разчитаме на тяхната подкрепа“, каза Цецка Цачева. По думите й, помощта на Европа е в резултат на активната и балансирана външна политика, която провежда правителството. „Тази политика е в интерес на всички български граждани“, подчерта тя.

Цецка Цачева заяви, че иска да получи доверието на максимално голям брой хора, за да бъде удържана посоката, която поколения българи са искали за България – членството на страната ни в ЕС и НАТО. „За да продължи България да бъде фактор на стабилност в региона и в Европа и да можем и занапред да се възползваме от европейската солидарност, българските граждани трябва да направят своя ценностен избор на 6-ти ноември“, каза Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент обясни, че е необходимо да има единодействие между държавните власти, които да вървят в една посока с местното управление в страната.  „Винаги съм работила с търпение, с диалогичност и с такт, когато трябва и с по-решителни намеси в диалога между политическите партии, винаги съм отстоявала правилната позиция. Вярвам, че така трябва да се взимат важните и отговорни решения за България. Ако подкрепите мен и вицеадмирал Пламен Манушев с номер 17 в бюлетината, вие ще направите избора си за една президентска двойка, която винаги е работила в интерес на българските граждани. Ще продължим да го правим и като президент и вицепрезидент на България. Ако ни гласувате доверие, ние ще връщаме това доверие всеки ден от 5-годишния си мандат“, категорична бе Цецка Цачева.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви, че силата на ГЕРБ е, че не е сред хората само по време на избори. „Ние правим кампанията си ежедневно, защото реалната политика от страна на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов достига до хората всеки ден. Политическите ни опоненти имат други цели – да говорят популистки, да казват откровени неистини и да създават разделение сред нацията. Объркаха кампаниите – някои от тях правят послания като за парламентарни избори, други казват какво могат да направят, но не и в близко бъдеще. Ние знаем, че хората се интересуват от това какво очаква техните семейства днес и утре, те искат да знаят дали ще бъде запазена стабилността на държавата, дали ще бъдат гарантирани доходите им и сигурността за семействата им“, подчерта Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че българските граждани не трябва да забравят аферата „Костинброд“, нито „експеримента Орешарски“. Той призова присъстващите да си зададат въпроса каква алтернатива може да предложи БСП на стабилното правителство на Бойко Борисов. „Знаем каква е тяхната алтернатива – помним задълженията, които остави Пламен Орешарски. Видяхме и политиката, която прилагаха, по време на Тройната коалиция с премиер Сергей Станишев. Всички виждат каква е позицията на евродепутатите от БСП и ДПС относно бежанците и миграционните процеси и как тя се различава от говоренето на БСП в България. Те имат две лица – в Брюксел приемат резолюции в полза на бежанския поток с цел да се харесат на лидера на ПЕС Сергей Станишев, а тук демонстрират отрицателно отношение към бежанците“, коментира Цветан Цветанов.

Цветанов бе категоричен, че европейският път на развитие на България е единственият възможен за страната ни. „Всички хора виждат как днес общините се променят, благодарение на европейската солидарност. Правителството на Бойко Борисов полага много усилия да се намали дефицитът, да има приходи, да платим версиите на правителството на Орешарски и лошите политически решения, взимани години наред“, каза той. Според председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ България днес е стабилна по волята на хората, които са направили своя правилен избор с подкрепата си към ГЕРБ на евроизборите  през 2014 година. Цветан Цветанов поздрави най-младият евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, който присъстваше на събитието, с думите: „Андрей е достоен млад човек, който достойно защитава интересите на България.“ Той  обясни още, че след победата на ГЕРБ на парламентарните избори е било важно да бъдат спечелени и местните избори през 2015 година, защото те са дали гаранция за стабилността на българското правителство.

Цветан Цветанов посочи, че благодарение на добрата работа на правителството се планират допълнителни разходи през 2017 година, като същевременно се намалява дефицитът. „Много важна социална програма е Националната  програма за енергийна ефективност. Безвъзмездното саниране на жилищата на хората в цялата страна ще продължи с години, само ако държавата е стабилна и може да отделя по 1 милиард годишно за изпълнение  на Програмата. В областта видяхме, че вече има много санирани жилища. Община Пазарджик също успешно се възползва от Националната програма“, подчерта Цветанов.

Председателят на Националния предизборен щаб заяви, че по Конституция президентът трябва да бъде обединител на нацията. „Победата на Цецка Цачева ще означава, че България ще има президент, който ще работи в интерес на всички български граждани. Президентските избори ще дадат допълнителна стабилност на правителството на Бойко Борисов, която е изключително необходима на държавата ни, за да продължи да се чува високо и ясно гласът на България в региона и в Европа“, каза Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че като първата жена председател на Народното събрание Цецка Цачева се е доказала като истински парламентарист и достоен политик. „Тя доказа, че може да обединява дори различно мнение, разговаряйки с всички партии и намирайки този консенсус, който днес е нужен на държавата повече от всякога. Цачева може да носи отговорност. Вицеадмирал Пламен Манушев е достоен офицер, дал 40 години от живота си за българската армия. Той бе удостоен за почетен гражданин на Тополовград за заслугите му като истински патриот – това е най-голямото доказателство за неговите качества“, заяви още Цветанов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов