Избрани Новини

ЮЗДП установи нарушения в "ДГС Белица“

Качествена иглолистна строителна дървесина е използвана като дърва за огрев

Три нарушения в района на „ДГС Белица”, в участък, охраняван от горския надзирател Лазар Липев, установи допълнителната проверка, извършена от служители на Югозападното държавно предприятие и РДГ Благоевград след сигнал за нередности. На подадения до ЮЗДП сигнал на 21 октомври – петък, се реагира незабавно, като е уведомена и РДГ Благоевград. Инспекторите на контролния орган задържат автомобил, натоварен с дърва и съвместно със служители на ЮЗДП предприемат проверка на терен, която продължава до 23 октомври.

В понеделник се извършва и проверка по документи, която установява, че в посочените в сигнала отдели с издадени позволителни за сеч има незаконно отрязани 8 дървета от бял бор, неописани в позволителните. При извършената инвентаризация е установена разлика в броя и обемите между предварително изготвената документация за сечищата и действително добитата дървесина. Служителите от „ДГС Белица” са допуснали качествена иглолистна строителна дървесина да бъде разкроена и използвана като дърва за огрев.

На горския надзирател Лазар Липев е съставен акт за административно нарушение от инспекторите в РДГ Благоевград. ЮЗДП е разпоредило на директора на териториалното поделение в Белица да потърси административно-дисциплинарна отговорност на виновните длъжностни лица и да представи доклад за предприетите мерки. Във връзка с констатациите ЮЗДП ще сезира компетентните органи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)