Избрани Новини

Христина Палева с номинация в конкурса "Кристална лира`2016”

Тя се бори за призово място в категория "Педагог“

Солистката на Биг Бенд - Благоевград и преподавател по пиано и поп и джаз пеене Христина Кацарска-Палева е номинирана в конкурса „КРИСТАЛНА ЛИРА`2016”. Тя се бори за призово място в категория „Педагог“ в надпреварата, организирана от Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и Classic FM радио. Престижната номинация на Христина Палева е по повод многобройните успехи и челните места, спечелени от нейните ученици Лъчезар Кацарски, Александрина Механджийска, Вили Пендичева, Виктория Янакиева, Боян Георгиев и Петя Стойчева в национални и международни конкурси. Всеки, който желае да подкрепи солиста на Биг Бенд-Благоевград и вокален педагог, може да гласува на kristalnalira@classicfm.bg, като посочи името и категорията, която подкрепя. Крайният срок за гласуване  е 12.00 ч. на 27 октомври 2016г.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 20-та тържествена церемония по връчването на националните награди за музикално и танцово изкуство „КРИСТАЛНА ЛИРА`2016”. Тя ще се състои, по традиция в Деня на народните будители, 1 ноември 2016 г. от 19.00 часа в залата на Държавен музикален и балетен център- София. Вход свободен.

Проектът се осъществява с партньорството на Нов български университет. Юбилейното издание „КРИСТАЛНА ЛИРА` 2016” е под патронажа на  Йорданка Фандъкова, кмет на София. Събитието е част от календара на културните събития на Столична община и се организира с любезното съдействие на Министерството на културата. Медиен партньор е Българската национална телевизия.

Наградите „Кристална лира” са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)