Избрани Новини

Рибново ще има модерно читалище

Партньор и водеща организация е македонската община Босилово

Гърменското село Рибново ще се радва на обновено и модерно читалище, след като общината спечели проект за развитие на туризма заедно с македонската община Босилово по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕГ ”България – Македония“, информира kmeta.bg.

Партньор и водеща организация е македонската община. Целта на проекта е повишаване на туристическия потенциал на региона чрез сътрудничество и инициативи за опазване и устойчиво използване на природното и културното наследство.

Продължителността на проекта е 24 месеца, а основните дейности, които ще бъдат извършени по него, са основен ремонт на читалище „Изгрев-1956″ в Рибново и обновяване на читалището в село Секирник, община Босилово.

В читалището в гърменското село ще бъде извършена пълна промяна на интериора на сградата, промяна предназначението на едно от помещенията от  склад в зала, обединяване на помещения в сградата за обособяване на модерна изложбена зала, направа на навес, изграждане на бетонова площадка със стълбище за достъп до дворното пространство на читалището, топлоизолация на приземен етаж, подмяна на дограмата с PVC профили и стъклопакет. Предвидени са и други строителни дейности, сред които и ремонт на покрива.

На финала ще се организира еднодневен фестивал заедно с община Босилово, на който ще се представят местните обичаи и традиции. „Ще има и ново оборудване, проектът за ремонта на читалището в село Рибново е в размер на 182 000 евро. Селището ще се сдобие с обновено и модерно читалище”, каза още Капитанова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов