Избрани Новини

Ремонтират ГКПП-Станке Лисичково

Всички документи вече са представени в Междуведомствения съвет по граничен контрол

Граничният контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково ще бъде рехабилитиран и реконструиран, съобщи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, съобщава  kmeta.bg.

Миналата година обектът бе приет за приоритетен на заседание на Областния съвет за развитие. Всички документи вече са представени в Междуведомствения съвет по граничен контрол, където да се излезе с конкретно становище. „Вярвам, че всички книжа отговарят на нормативите и ще бъде одобрено финансирането на ремонта на граничния пункт, който е належащ. Не можем да кандидатстваме обаче за европейски средства, ще трябва да се осигурят средства от републиканския бюджет. Но този проект ще подобри преминаването на туристи, трафикът вече е по-голям след построяването на Лот 2 на АМ „Струма” до Благоевград”, коментира губернаторът.

Модернизацията на пункта e изключително важна от гледна точка на стратегическото му местоположение. Реконструкцията ще доведе до улесняване на търговските потоци по трансевропейските транспортни коридори. Целта е намаляване на загубите за бизнеса от чакане при преминаване на границата, вследствие намаляване на времето за преминаване на търговските потоци. Ремонтът ще доведе до подобряване условията на труд на служителите на контролно-пропускателния пункт, облекчаване на пропускателния режим и едновременно с това възможност за по-ефективна работа на служителите и не на последно място – осигуряване на адекватна пропускателна възможност на граничния пункт към македонския пункт Ново село.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов