Избрани Новини

77 двойки от Разлог ще отпразнуват заедно златни и сребърни сватби

Тази година тържеството ще бъде на 19 ноември

77 двойки от Разлог ще отпразнуват заедно своите златни и сребърни сватби, информира Дарик. От тях 23 са семействата, които ще отбележат златна сватба, а 54 сребърна. Всяка година организатор на събитието е Обредният дом в града, със съдействието на Община Разлог.

По традиция празненството се организира в навечерието на Деня на християнското семейство 21 ноември, но тази година ще бъде отпразнувано на 19 ноември. Управителят на Обредния дом Рени Рачева заяви, че вече кипи усилена подготовка за сватбените юбилеи. За тържествената церемония ще бъде омесена питка хляб от златните юбиляри, която ще предадат на най-младото семейство в града. По същия начин ще бъде запален и предаден огън като символ на любовта и семейното огнище. Всички празнуващи любиляри ще подновят брачните си клетви и ще се подпишат в летописната книга на златните и сребърни сватби.

Официално поканени за кумове на дългогодишните брачни партньори са градоначалникът инж. Красимир Герчев и чаровната му съпруга Ирина. Традицията за масовото честване на златните и сребърните сватби в Разлог датира от 1985 година.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)