Избрани Новини

Благоевград отбелязва Европейския ден за борба с трафика на хора

Ще се проведе дискусионен форум на тема "Трафик на хора с цел отнемане на телесни органи и нови форми на експлоатация"

Община Благоевград отбелязва Европейския ден на борба с трафика на хора. Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) и деветте Местни комисии за борба с трафика на хора в Благоевград, Сливен, Варна, Бургас, Пазарджик, Пловдив, Русе, Монтана и Велико Търново ще проведат различни мероприятия и разяснителни кампании по темата.

За първи път Местната комисия за борба с трафика на хора - Благоевград и Община Благоевград ще проведат дискусионен форум на тема „Трафик на хора с цел отнемане на телесни органи, тъкани, клетки или телесни течности в контекста на актуалните тенденции и нови форми на експлоатация“. Той ще се проведе на 3 ноември от 10.00 часа в зала 101 на Община Благоевград. На събитието ще се засегнат важни теми за актуалните измерения на този вид трафик на хора в национален и световен мащаб. Екипът от доброволци към комисията ще проведе и информационни часове за рисковете и последствията от престъплението трафик на хора в ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и ПМГ „Акад. Сергей Корольов“. Пред учениците ще бъдат представени тематични късометражни филми и клипове.

18 октомври е обявен за Европейският ден за борба с трафика на хора през  2007 г. по инициатива на тогавашния заместник-председател на Европейската комисия Франко Фратини. Той е важна част от дългосрочния ангажимент на Европейската комисия за превенция и борба с трафика на хора и се отбелязва ежегодно от всички европейски страни. Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности.

 

 

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов