Избрани Новини

Над 300 кучета дефилираха на Първата международна киноложка изложба в Разлог

Тя е част от изложбата "Българско овчарско куче", която се организира за 16-та поредна година

По случай предстоящия празник на Разлог - 24 октомври, се проведе Първата международна киноложка изложба. Тя е част от изложбата "Българско овчарско куче", която се организира за 16-та поредна година, но този път е и с международно участие. Състезанието стартира с шествие на всички участници под звуците на родопски габа гайди.
На градския стадион в Разлог гостите от Украйна представиха демонстрация на перфектно дресирани кучета, които показаха дисциплина в послушание, отбрана и вярност. В състезанието взеха участие още кучета от всички клубове в България.
Изложбата бе открита от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев и Аврам Петков - председател на Федерацията на „Българско овчарско куче“. На събитието присъстваха още инж. Венцислав Гърменов, зам.кмет по социалните дейности, жители и гости на Разлог. Аврам Петков връчи плакети и купа за 16-та киноложка и 1-ва Международна изложба на инж. Герчев и инж. Гърменов.
Международно съдийско жури оценяваше кучетата, които се бориха за наградите и купите от категории „Бебе“, „Подрастващи“, „Млади“, „Шампиони“, „Работен", който включва всички кучета-пазачи на домове, стада, обекти. Любопитен за публиката бе и танцът с кучета и хващането на фризби във въздуха.
Организатори на изложбата са Местен клуб „Българско овчарско куче“ със съдействието на Община Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)