Избрани Новини

Кирил Калфин: Опонентите ни не могат да извадят икономическа или друга обосновка, затова прибягват до лъжи и манипулации

ПП ГЕРБ - Кюстендил проведе областна среща

ПП ГЕРБ - Кюстендил проведе областна среща, на която присъстваха всички членове на общинските ръководства, общински съветници, кметове на общини и кметства. На събранието присъства и активът на ГЕРБ от областните ръководства на Жени, Младежи, Старейшини и Предприемачи. По време на срещата бяха обсъдени организационни и други въпроси, касаещи настоящата кампания.

"Всички помним, когато през 2013 г. тройната коалиция дойде на власт и как стана това, как цяла България беше излъгана с манипулацията Костинброд. Сега се опитват отново да дойдат на власт по същия начин - с лъжи и манипулации, чрез Бобов дол. Същите хора, същият сценарий, същите лъжи и измами", заяви пред присъстващите на срещата областният координатор на ГЕРБ Кирил Калфин.

Той категорично отрече твърдението, че в България ще бъдат настанявани бежанци. "Опонентите ни не могат да извадят икономическа или друга обосновка, затова прибягват до лъжи и манипулации. Виждат, че България е добре приета навсякъде и има доверието на европейските партньори, няма спрени еврофондове, всички институции работят добре, увеличиха се приходите от борбата с контрабандата, увеличават се и заплатите на учителите", посочи Калфин.

Той също така заяви категорично, че не ГЕРБ са настоявали квадратчето "Не одобрявам никого" да отпадне при преброяване на гласовете за  кандидат-президент, а в същото време да се брои за действителен глас. Това предложение е дошло от реформаторите.

По време на събранието той посочи, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ е силната и най-подходяща кандидатура. "Имената им никога не са замесвани в скандали или афери. Те са истински експерти, доказали се в своите сфери. Те могат да бъдат гарант за стабилност и национално единство", бе категоричен Кирил Калфин.

Административният секретар на ГЕРБ за областта Емил Гущеров заяви, че кандидат-президентът Цецка Цачева е знаещ и можещ човек. Той припомни, че благодарение на нея през 2010 г. стартира проектът "Архитектурно и благоустройствено оформление на широк център на град Дупница". "Дупница трябва да знае, че тя е невероятен експерт и като кандидат-президентска двойка с вицеадмирал Манушев са изключително силен тандем", заяви още Емил Гущеров.

Пред присъстващите той заяви, че е категоричен, че не бива да се забравя манипулацията Костинброд, тройната коалиция и всички поразии, до които доведе тяхното управление само за година. "През далечната 1998 г. другарката Нинова бе тъмносиня и по тази линия тя става изпълнителен директор и член на две големи външнотърговски дружества, за които способства да се разграбват. През 2005 г. става зам.министър от квотата на БСП при Румен Овчаров. И тази жена, тези хора, които са способни да се пребоядисват, говорят за морал в политиката?!",  заяви Гущеров.

По време на срещата членът на НИС на ЖГЕРБ и организационен секретар на ГЕРБ - Кюстендил Михаела Крумова подчерта колко е сложна политическата обстановка и че настоящата кампания е анти ГЕРБ. "Ние сме тези, които трябва да работят най-много, за да повдигнем духа на хората. Трябва да положим максимални усилия да мобилизираме електората си и да убедим хората да гласуват. Само така можем да се противопоставим на купения и манипулиран вот", бе категорична Крумова.

"ПП ГЕРБ е единствената партия, която през последните 10 години изгради изключително много и която работи за положителната промяна в България", заяви общинският координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев. По неговите думи е важно е да се мотивират хората и да се гласува масово. "Президентската институция е много важна. Тези избори ще бъдат вотът на доверие или недоверие към ГЕРБ, затова е важно да се мобилизираме всички", подчерта още той.

По време на срещата думата взеха още общинският координатор на ГЕРБ - Дупница Ивайло Константинов, кметът на Дупница инж. Методи Чимев, кметовете на Сапарева баня и Рила Калин Гелев и Георги Кабзималски, общински координатори и съветници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов