Избрани Новини

Рокери почистиха района на Вангелова чешма край Дупница

Доброволците събраха над 40 чувала с отпадъци

Рокерите от дупнишкия клуб „Неразделни братя“ проведоха днес поредната си инициатива zadupnitsa.com. Шестима техни представители и още двама доброволци почистиха района около Вангелова чешма край Дупница. Преди акцията около чешмата, която бе възстановена през 2009 година от дарения, отново имаше купища отпадъци. Изграденият отново тогава кът за отдих с маса, пейка и барбекю също бе в окаяно състояние. Доброволците събраха над 40 чувала с отпадъци, боядисаха масите и пейките и почистиха барбекюто. Сред тях бе и бизнесменът Пламен Димитров, който освен, че осигури чували и ръкавици, от 9 часа сутринта бе заедно с рокерите. За съжаление и този път в подобна акция по почистване не се включиха много хора

Припомняме, че миналата неделя по инициатива на zadupnitsa.com бяха почистени части от старите гробища на Дупница, където са погребани видни личности и общественици, допринесли за развитието на града.

Вангелова чешма е правена от Янко Вангелов Янков, преселник от село Влахи, Пиринска Македония. Починал през 1963 година, на 72 години. Бил един от видните дупничани на 20 век. Оказвал е всестранна помощ на съгражданите си. Неговият баща бил богат скотовъдец, когато се преселили в Дупница, купил 194 дка ниви и ливади и 7 200 дка гори, оттогава дупничани говорят за Вангелови гори и чешма. Днешните наследници на Янко Вангелов Янков са добре познатите д-р Методи Янков, акушер-гинеколог и Надежда Вангелова, която е магистър-фармацевт.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)