Избрани Новини

Кметът д-р Камбитов поздрави възрастните в Дома за стари хора "Св. Петка“

Днес отбелязват патронен празник на социалното заведение

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави потребителите в Дома за стари хора „Св. Петка“, които отбелязват патронен празник на социалното заведение. „Днес е един от най-българските и християнски празници. Пожелавам на всички вас, нашите бащи и майки, да бъдете живи и здрави. Благодаря на хората, които се грижат за вас за всеотдайността. В българското творчество има много приказки за отношение между млади и възрастни - от тази, в която останал само един възрастен и посъветвал къде да открият в мравуняка жито, до тази с внука с копанката. Истина е, че едно общество, доколко е здраво, можем да преценим по това как се отнасяме към възрастните. Истина е и друго, че занапред такива домове ще станат необходими. Много пъти говоря с министъра на социалната политика Зорница Русинова, че Общината трябва занапред да търси възможности да изгражда такива домове, защото демографската прогноза е такава. Дай Боже и ние да остареем“, каза в приветствието си д-р Камбитов.

Красив концерт от арии изнесе Камерна опера-Благоевград, които впечатлиха възрастните хора в дома, както и  гостите. На финала на празничната програма д-р Атанас Камбитов изрази готовност следващата година да бъдат отделени средства, с които да бъде подобрена материално-техническата база на социалното заведение.

Гостите на събитието имаха възможност да разгледат и пъстрата изложба на потребителите, които бяха подредили изработени от тях продукции.

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)