Избрани Новини

Миньорите от мини "Бабино" получиха компромисно предложение

Миньорите настояват въпросното споразумение да бъде нотариално зверено

От ръководството на мината днес предложиха компромисно решение, което включва заплатата за месец август да бъде изплатена днес, а също и дължимите ваучери за месец март. След това до 25 октомври да се изплати заплатата за месец септември, а до Коледа всяка седмица да се изплащат ваучерите за храна, предаде БНТ.

Камелия Георгиева - експерт: Искам да съобщя за решението, което взе ръководството на предприятието. А именно да изплати цялото възнаграждение за месец август в пълния му размер. На всички работници и служители от мини Бобовдол с изключение на тези от рудник Бабино, т.е. техните възнаграждения те ще получат след подписване на споразумителен протокол - между нас като ръководство и техни представители и прекратяване на стачните действия.
Миньор: Беше предложено само за един месец, август месец, което не ги устройва колегите, искат заплатите за август и септември и ваучерите да се изплатят на куп.
Протестиращ: Пет смени изкарах, снощи съм излязъл. Вчера гасиха вентилатора. И казахме, че няма да излезем, ще умрем долу.
Камелия Георгиева: Искам да кажа, че ръководството е поело отговорността за снабдяване на хората долу с храна и вода.

Миньорите настояват въпросното споразумение да бъде нотариално зверено, за да не бъдат излъгани.

Предстои да видим дали миньорите ще приемат второто предложение на ръководството на рудника. Тревожни моменти предстоят, ако не бъде подкрепен протестът. Причината е, че подводни води се събират от много места в рудника. До няколко дни, ако рудникът не започне работа, тези подводни води може да напълнят галериите на рудника.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)