Избрани Новини

Илиан Анастасов, УТК Академик (Благоевград): Освен всичко друго, "Тенисът – спорт за всички" обогати и материалната ни база

"Тенисът – спорт за всички" е един добър проект на министерството и федерацията – споделя Илиан Анастасов от УТК "Академик" (Благоевград). - Той дава възможност да се привлекат деца и след него да има повече спортуващи. В същото време благодарение на програмата обогатихме и материалната си база. На нас лично ни е доста трудно да отделяме средства за това, а чрез "Тенисът – спорт за всички" получихме мрежи, топки и ракети за специфичните нужди на малките", допълва Анастасов.

Клубът завърши второто си участие в програмата. В първото издание имали три групи по 15 деца, а сега двама треньори водили две групи около 50-ина малчугани, съобщават от БФТенис.

УТК "Академик" (Благоевград) участва и в програмата на ММС "Спорт за деца в свободното време", където наблегнали на изцяло начинаещи в тениса деца. Това дало възможност на клуба да продължи занимания в по-малки групи с миналогодишите си участници от "Тенисът – спорт за всички" отново в тази програма, както и да включи съществуващи вече групи от "прохождащи" техни тенисисти.

УТК "Академик" (Благоевград) използва 3 корта на Югозападния университет "Неофит Рилски" в града, както и общинска база. 21 млади състезатели на клуба са картотекирани в БФТ, но от тях 10-ина участват по състезания. "Това е свързано с желанието на децата и ангажиментите на родители и треньори", откровен е Илиан Анастасов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов