Избрани Новини

Приключи "Лятно училище 2016“ в Разлог

Дава подкрепа и шанс за развитие на деца в риск

Деца от рискови групи за втора поредна година придобиха знания и умения за жизнено важни фактори след обучението си през лятната ваканция от педагози и психолози от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Разлог. Чрез обучението си децата формират способност за самоконтрол и саморегулация, самостоятелно вземане на решения, установяване на хармонични отношения с връстници и близки и др.
В рамките на три месеца децата се научиха още как открито да говорят за това, което мислят и знаят, да обсъждат евентуални проблеми, как да ги разпознават, приемат и назовават.
Чрез работата на педагозите и психолога с децата е постигнато ниво от усвоени социални умения, които ще им позволи да поемат отговорност за собственото си поведение, което ще допринесе за промяна в социалните им знания, умения и компетенции за справяне в различни ситуации.
При изпълнение на програмата бе постигнато желание у децата да посещават занятията, да развиват личностните си ресурси. Чрез методите на училището през лятната ваканция се формират навици за ефективно общуване с връстници и възрастни и увереност в успеха, минимизират се „факторите на риска”.
Изпълнението на програмата „Лятно училище” създава предпоставки за вътрешно семейни обсъждания на поведението на детето и хармонизиране на детско-родителските отношения, категорични са професионалистите, обучавали децата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов