Избрани Новини

Миньори от "Бобов дол" протестират за неизплатени заплати

От ръководството уверяват, че са гарантирани реално изработените трудови възнаграждения на всички работници

Трима миньори от протестиращите в рудник "Бабино” на Мини Бобов дол са били изведени снощи около 21.00 часа. На тримата им прилошало и били извадени от рудника от екип на Минно-спасителната служба при мините. Работниците са закарани в Спешния център в Бобов дол, откъдето са освободени след медикаментозно лечение. 

„Бяха напрегнати, развълнувани, с леко покачване на кръвното. След като се поуспокоиха си заминаха”, обясни Георги Викторов, фелдшер в центъра.

Общо 115 души бяха слезли за акцията в забоите, на 500 метри дълбочина.

"Няма да се отказваме и продължаваме с протестите. Ние ще стоим пред мината, а колегите - под земята”, казаха миньори от втората и третата смяна на рудника, които останаха да протестират и през нощта пред дружеството.

Хората споделят, че имат притеснения за здравословното състояние на колегите си, но няма да се откажат от протеста.

На среща със синдикатите в Мини "Бобов дол" вчера е било решено да се създаде работна група, която ежеседмично да обсъжда проблемите и да подготви програма за запазване на трайните работни места. Това казаха от ръководството на мините.

Решено е също да се преизчислят работните заплати, съобразно добива, за доуточняване на дължимите суми. Вчера са били платени и над 62 хиляди лева за ваучери за храна.

От ръководството уверяват още, че са гарантирани реално изработените трудови възнаграждения на всички работници, оставащи на работа до окончателното затваряне на рудник "Бабино".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов