Избрани Новини

Симпозиум "Мегалитни паметници и култови практики” ще се проведе в ЮЗУ

В престижния научен форум ще участват 64 учени от 16 страни и 3 континента

Югозападният университет „Неофит Рилски“  ще бъде домакин на Втория международен  научен симпозиум „Мегалитни паметници и култови практики”. В престижния научен форум ще участват 64 учени от 16 страни и 3 континента.

Международният симпозиум ще се проведе от 12 до 15 октомври, като официалното му откриване ще бъде на 12.10.2016 г. (сряда) от 13.30 часа в зала 114 на Учебен корпус 1. На 13.10.2016г.(четвъртък) заседанията ще продължат по секции в Университетски център  „Бачиново”.

На 14.10.2016 г. /петък/ за участниците е организирана екскурзия, която ще  ги запознае с мегалитните паметници по долината на Средна Места, голямата част от които са открития на Университетския научноизследователски център за древни европейски и източно-средиземноморски култури.

Организатор на научния форум е Университетският научноизследователски център за древни европейски и източно-средиземноморски култури” към ЮЗУ „Неофит Рилски“. Съорганизатори са Факултетът по изкуствата и катедра „Културология“ при ЮЗУ „Неофит Рилски“, както и Институтът за космически изследвания и технологии при БАН, Регионалният етнографски музей – Пловдив и сдружение „Борей”.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов