Избрани Новини

Трима от региона в международна група за трафик на проститутки за Холандия

Крими

09-10-2016, 17:23

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Провеждат информационна кампания против трафика на хора

На територията на България предстоят разпити на свидетели

Международна специализирана полицейска операция за неутрализиране на престъпна група, съпричастна към трафик на хора за сексуална експлоатация е осъществена паралелно в България и Холандия. В рамките на съвместния екип за разследване, в България операцията е проведена от служители на ГДБОП и териториалните служби в Сливен и Ямбол, под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Сливен.  Задържани са Б.П. и М.Д. При проведените процесуално – следствени действия, в жилищата и автомобилите, ползвани от тях, са намерени и иззети многобройни вещи и предмети, свързани с доказването на престъпната дейност на извършителите.

На територията на Холандия е задържан и друг член на групата – обект на разследване,  проведени са разпити на свидетели.

На територията на България предстоят разпити на свидетели, чиито показания са от значение за воденото разследване, допълват от МВР.

На единия от задържаните, за когото е имало издадена Европейска заповед за арест от Холандия, е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, а на втория е повдигнато обвинение за пране на пари и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.
По случая в България се води следствено дело от Окръжния следствен отдел в Окръжна прокуратура – Сливен. 

Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)