Избрани Новини

Христо Григоров, БЧК: Българите трябва да се гордеят с историята си

Светлите примери от историята ни могат да служат за възпитанието на ценности у младото поколение

Българите трябва да се гордеят с историята си, каза Христо Григоров, председател на БЧК и внук на войводата Ичко Бойчев, във връзка с годишнината от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония, цитиран от Фокус. Григоров посочи, че светлите примери от историята ни могат да служат за възпитанието на ценности у младото поколение.
„Трябва да познаваме историята си, да бъдем в Европа с гордо вдигната глава, защото не са много държавите и народите на Стария континент, които имат такава славна история. Хубаво би било всеки, който има архив, спомени, да ги публикува. Това поддържа духа на българина и е жизнено необходимо в изключително деликатния момент, в който живеем. Изграждането на младия човек е стъпаловидно. Първото стъпало е семейството, след това идват училището, обществото, религията – без значение каква е. Този комплекс от фактори изгражда ценностната система на младия човек, за да бъде достоен гражданин. За голямо съжаление, тези четири стъпала в момента са разбити“, коментира Христо Григоров.
Той добави, че когато децата бъдат възпитавани в духа на патриотизма, ще станат достойни граждани. Председателят на БЧК изрази оптимизъм, че това ще се случи с общите усилия на всички българи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)