Избрани Новини

Удължават водната пързалка в Банско догодина

350-метровото трасе, единствено по рода и размерите си в Европа, генерира изключителен интерес

Най-малко с 50 метра ще бъде удължена догодина превърналата се в абсолютен хит надуваема водна пързалка на Бъндеришка поляна, пише "Банско утре".

Такива са плановете на концесионера на ски зоната – „Юлен“, който в средата на юли опъна поръчания от Франция атракцион на писта 9А, явяваща се ръкав на легендарната „Алберто Томба“, чак до финалната къщичка на Световната купа. От откриването си до своето зазимяване и демонтаж на 30 септември 350-метровото трасе, единствено по рода и размерите си в Европа, генерира изключителен интерес и дневно по него с усещането за море в планината се спускаха между 150 и 300 души.

Именно затова през следващото лято пързалката ще бъде ъпгрейдвана и към 17-те й модула, всеки от по 20 метра, ще бъдат добавени още 2, както и 10-метрова приставка, колкото впрочем е големината на басейна й. Разбира се, така ще се увеличат габаритите на конструкцията на целия винилов улей, който досега тежеше внушителните 4 тона, без да се броят 3-те хиляди литра вода, циркулиращи постоянно по него и преминаващи през системите за филтрация и подгряване.


Трябва да отбележим също, че с бъдещите си 400 метра аквапистата тук ще скъси дистанцията от рекордите на „Гинес“. №1 в света със своите 600 м и 53 км/ч (с 8 км/ч по-бърза от нашата) е тази от Оклънд (Нова Зеландия), която през 2015 г. бе пренесена в Ню Джърси (САЩ) и вече е най-посещаваното място в курорта Маунтийн Крийк.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов