Избрани Новини

Европейска нощ на учените в Благоевград

Магия FRESH: нощ на отворените врати в изследователски структури в ЮЗУ "Неофит Рилски“

Европейска нощ на учените ще се проведе днес в Благоевград от 18:00-19:00 часа в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Европейската нощ на учените е мега събитие, което се случва едновременно в стотици градове в цяла Европа и по света в последния петък на месец септември. В тази нощ университетите и научните институти отварят врати и организират събития за широката публика.В рамките на „Европейска нощ на учените 2016“ Югозападен университет „Неофит Рилски“ ще осигури достъп до три от своите изследователски структури, съобщават от висшето училище в Благоевград. Това са:

  • Център за съвременни биоинформатични изследвания, където преподаватели осъществяват научно-изследователска и проектна дейност в областта на биоинформатиката, лекарствено-рецепторния дизайн, биотехнологиите, квантовата механика, информатиката и други; студенти извършват експериментални разработки и проектна дейност; разработват се математически модели.

    Център за функционални изследвания в спорта и кинезитерапията, където освен практическо обучение на студенти се извършва и изследователска и консултантска дейност със студентски и клубни отбори и центрове за възстановяване и рехабилитация;

    Иновационен център за екоенергийни технологии.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов