Избрани Новини

Петрич помага на малкия Гошко

Днес на пл. "Възраждане" ще се проведе благотворителен концерт

Днес на пл. "Възраждане" в Петрич ще се проведе благотворителен концерт в помощ на малкия Гошко. Този концерт е за 11-годишния Георги Емилов Желязков. Момчето е един истински боец - пример и вдъхновение! Диагнозата му е тумор в мозъка /дифузен глиом на ствола. (Diffuse Intrinsic Pontine Glioma- DIPG).
Глиомите съставляват около 70% от туморите в мозъка и ако са локализирани на удобно за манипулации място, се отстраняват хирургично и рутинно се облъчват. Туморът на Гошко обаче е дифузен и се намира на място, което прави отстраняването му по хирургичен път невъзможно. Това е много рядък случай. Сумата, която е необходима за започване на лечението, е 65 000 евро. Твърде непосилна за едно семейство, но възможна и осъществима, ако се обединят всички хора от общината.
Младежи от цялата община се обединиха и организираха благотворителен концерт на центъра в  Петрич. В програмата ще участват ОДК, НЧ "Братя Миладинови", ВС "Сгушена звездица", ТС "Подгорче" с. Яворница, СУ "Никола Й. Вапцаров" и със специалното участие на петричката рок група "Reflexion". Освен музикална програма младежите са осигурили и кулинарен базар с домашно приготвени ястия от тях и благотворителен търг с голям брой дарени предмети от творци и хора от бизнес сектора. Направена е и група във фейсбук "Петрич помага", чиято цел е бъдещи благотворителни мероприятия. Всеки желаещ да помага е добре дошъл.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)