Избрани Новини

11 партии, 5 коалиции и 6 инициативни комитета са подали документи за президентските избори

Политика

22-09-2016, 14:23

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

11 партии, 5 коалиции и 6 инициативни комитета са подали документи за регистрация за предстоящите президентски избори. Това съобщиха от ЦИК във връзка с подадените до момента документи за регистрация за президентските избори и предстоящия национален референдум.

Партиите са: ГЕРБ, „Българска демократична общност”, „Българска социалдемокрация и евролевица”, „Балканска демократична лига”, „Единна народна партия”, „Българско национално обединение”, ДОСТ, Движение за радикална промяна „Българската пролет”, „Християн-социален съюз”, „Нова алтернатива” и „Движение за права и свободи”. От коалициите, подали документи за регистрация, са: „Движение 21 – НДСВ”, „Калфин-ПРЕЗИДЕНТ”, „Обединени патриоти”, Реформаторски блок и коалиция „Български консерватори и реформисти”. По отношение на инициативните комитет към момента все още тече срок за подаване на документи за регистрация, като той изтича на 26 септември.

Във връзка с референдума 4 партии, нито един инициативен комитет и 1 коалиция до този момент са подали документи. Това са „Българско национално обединение”, „Съюз за Пловдив”, „Единна народна партия и „Българска демократична общност”. А при коалициите са „Движение 21 – НДСВ”. Има и няколко инициативни комитета, но все още се обработват документи за при тях.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов