Избрани Новини

Кметът Камбитов поздравява благоевградчани за Деня на независимостта

"22-ри септември е дата, която ни задължава да продължим да развиваме страната", казва градоначалникът

Кметът д-р Атанас Камбитов се обърна с поздравителен адрес към благоевградчани послучай Деня на независимостта. Ето какво се казва в него:

"Уважаеми сънародници, скъпи съграждани,

На 22-ри септември отбелязваме 108 години от деня, в който България окончателно се освобождава от оковите на Османската империя. Днешната дата е велика, тя е пропита с история, достойнство и гордост. На този ден авторитетът на българската държава се изравнява с този на останалите европейски страни. Но ние не трябва да забравяме, че Независимостта на България не е даденост, Независимостта е обявена благодарение на патриотизма, жертвоготовността и себеотрицанието на нашите предци. Онези хора, загърбили себе си, но останали в историята като героите, завещали ни свободна, самостоятелна държава. 

22-ри септември е дата, която ни изпълва с увереност и гордост, но също така ни задължава да продължим да развиваме страната, следвайки пътя на българските идеали за свобода и независимост. Ние, българите, трябва да следваме този път, да докажем, че заслужаваме мястото си сред демократичните държави! Честит празник, българи!"

                                                                                  Д-р Атанас Камбитов,

                                                                                  Кмет на Община Благоевград



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов