Избрани Новини

Кюстендилци търсят Гърция през почивните дни

Предпочитат далечните дестинации- Хърватска, Черна гора, Италия

Жителите на града търсят последна възможност за морски ваканции през празничните дни, каза пред радио „Фокус” Мая Андонова, експерт по организиране на екскурзии и почивки в града. "Кюстендилци ще пътуват доста през тези почивни дни. Предпочитаната дестинация е Гърция, защото използват последната възможност, която им дава лятото, за да се насладят на плажовете в съседната държава”, каза още Мая Андонова.

Тя допълни, че през последните дни е имало обаждания от страна на хора, които вече са направили резервации за почивки в различните курорти, разположени на гръцки острови, относно обявената стачка на част от транспортния бранш, но няма отменени резервации. Повечето кюстендилци са предпочели почивка в по-близките части на Гърция и дори да има стачка, тези действия няма да окажат влияние върху почивните дни на туристите.

Заради повечето почивни дни жителите на града предпочитат по-далечни дестинации за екскурзия. Сред избраните държави са Хърватска, Черна гора, Албания и Италия.

"Пътуват и на други места – Виена, Будапеща, Прага. Имаме доста пътуващи през тези почивни дни, защото след това не се събират толкова поредни дни”, каза Мая Андонова.

Курортите в Македония и Сърбия този път не са притегателно място за кюстендилци, защото до тях може да се отиде и за по-кратък период от време или по всяко време.

"Сега хората търсят по-далечни места, където не са били или трудно биха намерили друго време за отидат”, допълни Мая Андонова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов