Избрани Новини

Премахват лампи по околовръстния път на Благоевград

Новините

20-09-2016, 13:32

Снимка:

АПИ

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Премахват лампи пo E79 край Благоевград

Демонтажът беше спрян заради новоизлюпени скорци и чавки

Дейностите по премахване на старите лампи бяха подновени след двумесечно прекъсване. Те бяха спрени заради гнездящи в тях птици. В отрязаните лампи обаче имаше стотици новоизлюпени малки от вида обикновен скорец и чавка, повечето от които загинаха.

Александър Гошев, Регионална инспекция по околната среда и водите - Благоевград:
"За самите птици, по-скоро оцелелите малки, се погрижиха от Фонд за дивата флора и фауна. По информация на фонда малките птици са изпратени за доотглеждане в спасителен център в София и след тяхното възстановяване и годност за отлитане са пуснати на свобода в природата."

От агенция "Пътна инфраструктура" казаха, че ще бъдат подменени още 84 стари и изгнили осветителни тела. Те са предимно в района на квартал „Струмско”. Заради демонтажа през следващата седмица там ще има прекъсвания на тока.

Служители на пътно поддържащата фирма премахват старите и изгнили лампи по околовръстния път на Благоевград. Осветителните тела са монтирани преди около 40 години и са опасни за движещите се под тях автомобили. Очаква се демонтажът да приключи след празниците, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов