Избрани Новини

Задържаха братя роми за убийството на пастир в Джигурово

По неофициална информация по дрехите им открили следи от кръв

Полицията задържа предполагаемите убийци на 44-годишния пастир, чието безжизнено тяло бе наемерено тази сутрин в землището на санданското село Джигурово, предаде Дарик.

Николай Попов е от друго санданско село - Горна Сушица, но работел като овчар при местен животновъд. На безжизненото му тяло се натъкнал днес към 7,30 часа сутринта млад мъж, който веднага подал сигнал на телефон 112. Трупът на пребития Николай е намерен близо до обора, където прибирал животните. Понякога той оставал да спи там, за да ги пази.

Броени часове по-късно са задържани до 24 часа в ареста двама братя от ромската махала на Джигурово, които са заподозрени в извършване на тежкото престъпление - Бойко Ш. и Емил Ш.

По неофициална информация по дрехите им открили следи от кръв. Назначена е експертиза, резултатите ще покажат дали са съпричастни към престъплението.

За разпит са закарани в полицията в Сандански майката на мъжете Мая, както и сестра им. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. 44-годишният убит пастир не е семеен, страдал от заболяване. От 25-30 години обикалял селата и търсел работа като кравар или овчар. Има брат, който също пасе чужди животни.

Заподозрените братя също не са семейни. Те обаче често създавали проблеми на местното население с агресивното си поведение. След употреба на алкохол ставали неконтролируеми.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)