Избрани Новини

"Пирин" загуби от "Левски" в столицата

"Орлетата" още нямат спечелена точка в гостуванията си

Отборът на ОФК "Пирин" не успя в поредния си опит да вземе точка извън пределите на Благоевград. Орлетата отстъпиха на "Левски" с 0:2.

Началото на мача бе доста мудно и по нищо не предвещаваше два бързи гола за домакините. В 14-ата минута Аниете отправи удар към близкия ъгъл от наказателното поле, но стражът на "Пирин" успя да спаси топката. Минута след това Тунде опита да вкара технично една топка във вратата, но тя премина през голлинията без да я пресече.

Все пак "Левски" стигна до попадение чрез Пиргов в 18-ата минута, след като бранителят с летящ плонж засече топката след центриране от корнер. Така с глава той успя да реализира първото си попадение за ''сините''. Последваха удари на Тунде и Краев, които не бяха прецизни. Адениджи обаче все пак успя да удвои в 27-ата минута, след като с диагонален удар изненада Аргилашки, който се намеси много неубедително и топката премина през ръцете му.
В 32-ата минута Аниете бе близо до гола, но топката профуча на сантиметри покрай страничната греда. Малко след това Аргилашки извади удар под гредата на испанеца и спаси вратата си. Секунди след подновяването на играта, след полувремето, Аниете излезе сам срещу вратаря и се засуети и в крайна сметка провали положението. Последва четвърт час тотален застой на терена, но в 63-ата минута отново испанският ас на Левски се прояви и отправи опасен удар, който вратаря на противника спаси.
В 75-ата минута Прохазка изведе Краев на отлична позиция, но стражът блокира младока, а след това при добавката Ханс застана на голлинията.

До края резултатът остана непроменен.

ПИРИН: Аргилашки, Башлиев, Ханс, Сандев, Кощрна, Костадинов, Старокин, Младенов, Благов, Мойеци, Тасев

1:0 - 18 минута Д.Пиргов
2:0 - 27 минута Бабатунде Темитопе Адениджи



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов