Избрани Новини

206 първокласници прекрачиха прага на училищата в община Разлог

Общината по традиция подари на всички първокласници ученически комплекти за първия учебен ден

Началото на новата учебна година бе отбелязано с тържества във всички училища на община Разлог.
206 първокласници прекрачиха прага на училищата в община Разлог тази година. 131 от тях са в Разлог, 39 в с. Баня, 11 в с. Бачево, 3 в Добърско, 12 в Горно Драглище и 10 в Елешница.
Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев откри учебната година в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в Разлог. Той приветства ученици, учители и родители със започването на учебните занятия. „Поздравявам ви най-сърдечно с първия учебен ден, превърнал се в празник на просвещението, в празник за малки и големи, в празничен ден за българското училище“ - каза инж. Герчев. Той посети и поздрави колективите на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, НУ „Яне Сандански“, ОУ „Никола Парапунов“, ПГ по МСС.
Община Разлог по традиция подари на всички първокласници ученически комплекти за първия учебен ден.
Училищата в цялата община са с добра материална база, готови да посрещнат своите възпитаници. В навечерието на първия учебен ден бе проведена среща между директорите на всички училища в общината и кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, зам.кмета по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов и н-к отдел “ОКМДС“ Нина Кисова. На срещата бяха уточнени параметрите за работа през годината, подготовката на училищата за новия отоплителен сезон и ремонтите през лятото. Във всички училища са извършени основни и частични ремонти със собствени средства и със съдействието на Община Разлог. Предстоят основни ремнотни дейности в ДГ „Здравец“ - Разлог, ОУ „Никола Парапунов“ и ПГ по МСС.
Училищата се справят и с предизвикателствата на новия Закон за училищна и предучилищна дейност, който е в сила от 1 август 2016 г.
Инж. Герчев увери директорите на училищата, че и занапред могат да разчитат на Общинската  администрация и нейното ръководство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)