Избрани Новини

В Банско обновяват пешеходните пътеки

Освежават маркировката за предстоящата учебна година

Всички пешеходни пътеки в близост до училищата и детските градини в Банско се обновяват за предстоящата учебна година по нареждане на кмета Георги Икономов. В момента екипи работят по освежаване на маркировката. Пребоядисването на определените зони за пресичане се прави с цел осигуряване на безопасността на децата и намаляване риска от пътно-транспортни произшествия. Вече е подновена пътната маркировка по протежение на ул. „България”, където са разположени значителен брой учебни заведения, работи се по протежение на ул. „Глазне”, ул. „Отец Паисий”, ул.„Пирин” и участъци от ул. „Стефан Стамболов” и „Виктор Юго”.
За да бъдат по-лесно разпознаваеми и видими за водачите на автомобили, пешеходните пътеки на ключови места ще бъдат боядисани в бяло и червено.
С оглед безопасността на жителите на Банско, Добринище и с. Места, живеещи в близост до републикански път II-19, Симитли – Гоце Делчев, градоначалникът е назначил комисия за определяне на мерки за обезопасяване на участъците от пътя, преминаващи през населените места. Комисията ще определи местата за поставяне на изкуствени неравности или светофарни уредби.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов