В Банско обновяват пешеходните пътеки

Освежават маркировката за предстоящата учебна година

Всички пешеходни пътеки в близост до училищата и детските градини в Банско се обновяват за предстоящата учебна година по нареждане на кмета Георги Икономов. В момента екипи работят по освежаване на маркировката. Пребоядисването на определените зони за пресичане се прави с цел осигуряване на безопасността на децата и намаляване риска от пътно-транспортни произшествия. Вече е подновена пътната маркировка по протежение на ул. „България”, където са разположени значителен брой учебни заведения, работи се по протежение на ул. „Глазне”, ул. „Отец Паисий”, ул.„Пирин” и участъци от ул. „Стефан Стамболов” и „Виктор Юго”.
За да бъдат по-лесно разпознаваеми и видими за водачите на автомобили, пешеходните пътеки на ключови места ще бъдат боядисани в бяло и червено.
С оглед безопасността на жителите на Банско, Добринище и с. Места, живеещи в близост до републикански път II-19, Симитли – Гоце Делчев, градоначалникът е назначил комисия за определяне на мерки за обезопасяване на участъците от пътя, преминаващи през населените места. Комисията ще определи местата за поставяне на изкуствени неравности или светофарни уредби.