Избрани Новини

32-ят български военен контингент замина за Афганистан

Животът

14-09-2016, 09:53

Снимка:

Министерство на отбраната

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържани са 13 нелегални мигранти от Афганистан

Военните ще участват в мисията на НАТО "Решителна подкрепа"

Началникът на отбраната генерал Константин Попов участва в ритуала по изпращане на 32-рия контингент в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”.

Сертификатът, който получавате  е оценката на Щаба на отбраната за моралните и физическите усилия, които положихте за професионалното изпълнение на задачите. Вие тръгвате за тази мисия подготвени и натренирани, за да приложите успешно придобитите знания и умения. Това каза началникът на отбраната генерал Константин Попов днес, 13 септември, на тържествената церемония в Стара Загора, по повод изпращането на 32-рия контингент от Българската армия за участие в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”.

„Средата, в която ще служите далече от пределите на Родината е с висока степен на риск и вие поемате отговорността достойно да изпълните задачите и мисията си и гордо да развеете българско знаме“, каза още генерал Попов и подчерта, че ръководството на Щаба на отбраната е убедено в тяхната безупречна служба и войнска дисциплина.

На събитието присъстваха още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, командирът на 101-ви Алпийски батальон подполковник Кацаров, областният управител и заместник-кметът на Стара Загора, началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Стара Загора комисар Стоян Колев.

Национален командир на 32-ри контингент е полковник Андрей Тодоров Мецов от Дирекция „Стратегическо планиране” на Министерство на отбраната на Република България. Помощник национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Георги Петров Манев от военно формирование 46430 – София. Командир на механизирания взвод е капитан Иван Колев Пипов от военно формирование 48430 – Стара Загора.

Контингентът е подготвен във военно формирование 48430 – Стара Загора и е с обща численост 110 военнослужещи (101 мъже и 9 жени). Състои се от национален елемент, механизиран взвод (71 военнослужещи, от които 64 мъже и 7 жени), щабни офицери, екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност, група за охрана и групи от специалните и специализирани служби.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов