Избрани Новини

В Благоевград обсъдиха съвременни методи по екологично образование

Бяха популяризирани възможностите за провеждане на екологични образователни програми за Национален парк "Рила“

Преди началото на новата учебна година пред ръководителите на училищата от Благоевградска област бяха популяризирани възможностите за организиране и провеждане на екологични образователни програми за Национален парк „Рила“. Решение за инициативата бе взето на работна среща между директора на Дирекция „Национален парк „Рила“ Красимир Андонов и Ивайло Златанов, началник на Регионалното управление на образованието в Благоевград.

Експерти от ДНП „Рила“ представиха възможностите за провеждане на образователни екологични програми пред директорите на училищата от Благоевградска област. Това стана на съвещание, организирано от РУО – Благоевград в областния център.

С презентации и нагледен материал експертите по образователни програми и биоразнообразие от парковата дирекция запознаха училищните директори със съхраненото уникално биологично разнообразие, природните забележителности, както и образователните маршрути на територията на Национален парк „Рила“. Акцент беше поставен върху съществуващите места и обекти, където могат да бъдат организирани „Зелени училища“, образователни екологични програми и преходи по тематичните и туристически маршрути в Национален парк „Рила“ и резерватите в него, с цел популяризиране и опознаване на защитената територия.

Ивайло Златанов обясни на присъстващите, че предоставената възможност за включването на училищата в разработени съвместни образователни екологични програми е добра основа за партньорство и сътрудничество с ДНП „Рила“ и в полза на учениците от региона.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов