Избрани Новини

Освободиха от ареста общинския съветник Кирил Ваклинов

Срещу местния парламентарист все още няма повдигнато обвинение

Пуснаха от ареста общинсикия съветник от Благоевград Кирил Ваклинов, който бе задържан за това, че ударил униформен служителл по време на мача между "Пирин" и "Ботев" Пловдив в областния център, предаде Дарик.

Срещу местния парламентарист все още няма повдигнато обвинение.

Той е категоричен, че полицаите са превишили правата си, но не вярва ръководството на ОД на МВР - Благоевград да извърши проверка на поведението на своите служители. Ваклинов призна, че не знае защо е държан в ареста почти 24 часа, след като още не му е повдигнато обвинение, нито пък има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие.

Екшънът на мача в неделя се разиграл малко след 60-та минута, когато на трибуната при благоевградската агитка е бил запален транспарант.
„Тогава един от униформените се насочи към 12-годишния син на мой приятел и започна да го дърпа, да се държи грубо с него. Потърсих му обяснение с думите: „Остави детето, не се занимавай с глупости". Тогава един от полицаите ме блъсна в гръб и паднах между седалките. Обърнах се да видя кой е и получих нова подсечка, след което ме изведоха с извити ръце от стадиона", разказа своята версия Кирил Ваклинов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов